top of page
Artesanes

La Cervesa Sant Jordi és una cervesa artesana, un producte natural i de proximitat.

 

Producte natural

La nostra cervesa no conté ni conservants ni altres additius i no està pasteuritzada ni filtrada, a diferència de la cervesa industrial.

Està elaborada exclusivament amb matèries primeres de qualitat: Malt, Llúpol, Aigua i Llevat.

         

La cervesa Sant Jordi s’elabora respectant el temps òptim de fermentació i maduració, sense forçar ni accelerar cap part del procés. El llevat present en l'ampolla permet una segona fermentació creant de forma natural la gasificació, sense necessitat d'adherir diòxid de carboni artificial i sense necessitat d’antioxidants per l'absència d'oxigen. Això provoca que tinguin sediment de llevat dins l'ampolla que permet mantenir les seves qualitats organolèptiques.

 

Les maltes aporten els diferents colors que té la cervesa (no calen colorants), els llúpols tenen propietats conservants i antisèptiques (no calen conservants). Per tant, és el propi procés natural de fabricació el que ens proporciona tots aquests additius i substàncies que sí que es fan servir en l’elaboració de cervesa industrial, així com en la majoria de begudes i refrescos.

 

La cervesa és un aliment dietèticament complet i important: vitamines hidrosolubles, sals minerals, aportació calòrica i de glúcids, aminoàcids essencials i oligoelements.

 

Producte de proximitat:

Suposa una major sostenibilitat, minimitzem el consum energètic del transport i conservació del producte, eliminem gran part dels intermediaris, arribem abans al consumidor i reforcem l’economia local.

 

Contribuïm al manteniment de petites explotacions agràries i ramaderes:

- Ús de cereals no maltejats cultivats al mateix terme municipal de Cardedeu (Mercat Vallès) (properament)

- Begàs de maltes i cereals després de l’elaboració es cedeix a la Granja de Can Bordoi

 

A més a més, realitzem un seguit d’activitats que permeten apropar el consumidor al productor i una major accessibilitat a la informació del producte, el seu origen, el procés d’elaboració, etc.

 

Aquí et deixem una graella que sintetitza les diferències entre la cervesa artesana i la industrial. Si hi vols aprofundir, consulta els tallers que realitzem.

bottom of page